AK VETERAN kod predsjednika:

Posjet predsjedniku RH prof. dr. Ivi Josipoviću dogodio se sasvim slučajno, a zapravo je splet sretnih okolnosti.

Sve je započelo prije 2 godine kada sam odlučio trčati brdsku utrku od Rizvanuše na Velebit, točnije na Visočicu. O utrci sam čuo sve najljepše, a kako se ista bodovala za Planinsku ligu, željeli smo nastupiti u što jačem sastavu, tako da sam povezao Slovinca, Babića i čini mi se Šikmana.
Utrka je bila lijepa, dobro smo se namučili, a kasnije dobro i proveli (klopa, cuga i sl.)
Zašto vam ovo pričam. Iz jednostavnog razloga jer sam na toj utrci upoznao jednu zgodnu crnku koja se zove Danica Juričić Spasović. Čekajući kombi za prijevoz dolje sa Visočice pričali smo negdje oko sat i pol. Rekla mi je da se bavi rekreativno trčanjem te da posebno voli brdske utrke. Ne gubeći vrijeme, a u isto vrijeme bojeći se da mi je Janko ne «otme» odmah sam je učlanio u klub.
Danica se iste godine aktivno uključila kao glasnogovornica u kampanju predsjednika Josipovića tako da nije mogla sudjelovati na utrkama.
Dalje je povijest.
Nakon pobjede dr. Ive Josipovića u predsjedničkoj utrci, Danica je postala šefica njegovog kabineta.
Nakon toga, a zbog njezine velike zauzetosti, nismo bili baš u nekome kontaktu, tek nekoliko puta telefonom.
Kao što vam je poznato, prije par mjeseci odlučio sam prikupiti što više mail adresa, pa sam tako došao i do Daničine mail adrese.
Kod jednog takvog dopisivanja, Danica mi veli da li bi htjeli kao klub doći kod predsjednika «na kavicu». Normalno da sam tu ideju prihvatio oduševljeno.
Poslao sam zahtjev za posjetom na koji mi je pozitivno odgovoreno.
Daljnji posao odvijao se sa gospođom Ljubić te sam u tu svrhu napravio popis gostiju uz obavezni broj osobne iskaznice radi provjere.
Bilo nas je na kraju na listi 74, dok je posjetu prisustvovalo 45 ljudi, odnosno članova kluba. Možda neki i nisu za to znali, ali ja sam stvarno učinio sve da animiram što više ljudi, pa čak šaljući SMS poruke.
Konačno do posjete je došlo ovu subotu 14.05.2011.
Na Pantovčaku smo bili u 11 h, kako je to protokol zahtijevao.
Nakon skupljanja u dvorani za sastanke, predsjednik nas je primio u salonu.
Po protokolu, predsjednik se je najprije sa svima pozdravio, a nakon toga, kao predsjednik kluba rekao sam par riječi o klubu i utrkama koje organiziramo.
U neobaveznom druženju te predstavljanju istaknutijih ili upečatljivijih članova kluba , predsjednik je dobio jednu kompletniju sliku o nama.
Nadam se da je svima bilo lijepo te da će ovaj događaj ostati upamćen kao jedan od ljepših trenutka u povijesti našeg kluba.
Svakako da ću pokušati ponovno organizirati nešto slično, a tu prvenstveno mislim na organizaciju humanitarne utrke u sklopu parka Pantovčak, odnosno predsjednikove rezidencije.

Ante Blažanin


FOTO GALERIJA by Safet Čučuk