Poziv na projekciju dokumentarnog filma
"STVARNOST JE TAKVA KAKVA JE (HRVATSKA, ZEMLJA ŠANSE)"


Gdje
: Dokukino, Katančićeva 3, Zagreb (u blizini hotela Palace na Zrinjevcu)

Kada :
Prva slijedeća projekcija: nedjelja, 03. travanj u 21 sat

Karte :  Karte se mogu rezervirati na web stranicama Dokukina, na www.dokukino.net 

O filmu :
Film je sniman u razdoblju od prosinca 2007. do studenog 2010. godine i prati sportsku karijeru Danijele Grgić, nekad najtalentiranije hrvatske atletičarke i svjetske juniorske prvakinje na 400 metara, njene pripreme za Olimpijske Igre u Pekingu 2008., i njenu borbu s lošim uvjetima treninga i ozljedama.

Kroz priču o Danijeli Grgić, ovaj film govori o predanosti, trudu i odricanjima koje je potrebno uložiti kako bi se ostvario vrhunski sportski rezultat, o (katastrofalnim) uvjetima treniranja hrvatskih atletičara te o (iskrivljenim) društvenim vrijednostima.

Uz Danijelu Grgić, njenog trenera Mladena Katalinića i njenih roditelja Ive i Zorice Grgić, u filmu sudjeluju Joško Vlašić (otac i trener Blanke Vlašić), atletski trener Igor Čordaš te hrvatske atletičarka Ljiljana Ćulibrk i Nikolina Horvat.  

U filmu se pojavljuje i Blanka Vlašić te atletičari i atletičarke zagrebačkih atletskih klubova.

Redatelj filma je Slaven Žimbrek, a film je nastao u zajedničkog produkciji Žimbra Filma i Trećeg tisućljeća i financiran je vlastitim sredstvima.

Odlomak iz osvrta Duška Popovića, novinara Hrvatskog filmskog saveza, objavljen u prosincu 2010.

"Nastao u surovim uvjetima domaće produkcije, kao outsiderskiproizvod izvan manje ili više moćnih, velikih i bogatih producentskih kuća,  Stvarnost je takva kakva je...  i sam je za sebe priča o upornosti, viziji i hrabrosti i zaista vrijedan, uzbudljiv i lijep završetak hrvatske fimske godine.  

Predigra/Trailer  može se vidjeti na:   http://www.youtube.com/watch?v=KriYfvVYstU  

Poster :