Pan Pacific masters games

Krajem listopada krenula sam prema toplijim predjelima. Zagrebački jesenski kaputić nakon dvadesetak sati leta zamijenila sam kratkim rukavima.
Australijski raj za daskaše, 70 kilometara duga pješčana plaža, otvoreno more i vjetar s Pacifika doimali su se kao savršeni privremeni dom za nekoliko veterana sa starog kontinenta.
Među tim putnicima iz daleka našli su se ponajbolji slovenski veterani Miki Prstec i Marko Sluga te ja, jedina predstavnica Lijepe naše.
Svega nekoliko kilometara od plaže, u Southportu, održane su Panpacifičke igre za veterane.
Od 3. do 11. studenog ondje se natjecalo oko 12 000 veterana iz dvadesetak država svijeta u čak 39 sportova.
Atletska natjecanja odlično su organizirana na stadionu Griffit Sveučilišta. Temperaturu od blizu 30 stupnjeva samo je donekle snižavao vjetar koji je neprestano puhao.Meni je ovo natjecanje bilo prvo u novoj kategoriji.
I tako, iako starija, konačno sam bila mlađa od svojih konkurentica, što mi je pomoglo i da dođem do zlatne medalje. Troskok od 10.36 metara upisan je u zbirku panpacifičkih rekorda, uz Australijancima teško izgovorljivo prezime ;).
Odlični su bili slovenski veterani koji su se također okitili medaljama, ali i s dva nova rekorda Igara. Miki Prstec oborio je panpacifičke rekorde u bacanju kugle i bacačkom petoboju.
Nakon natjecanja slijedilo je još desetak nezaboravnih dana u Australiji, Novom Zelandu i Singapuru. Nakon Zlatne obale i Sydneya, otišli smo još južnije, na sjeverni novozelandski otok kojeg smo obišli od Aucklanda do Wellingtona, zaustavljajući se pored gejzira, vulkana, jezera, vodopada…
Šetnje livadama, plažama i prašumama uz zvukove najneobičnijih životinja i mirise nama nepoznatog bilja napunilo nam je baterije za povratak u svakodevicu.
Vraćam se bogatija za jednu medalju, za jedno nezaboravno iskustvo i za jedno obogaćeno prijateljstvo.

Ana

REZULTATI